zaawansowane  Szukaj: w Google w DI
email:   hasło:   
zapamiętaj mnie   rejestracja  •   nie pamiętasz hasła?
Sobota, 22 listopada 2008

Komentarze

do: Zemsta za zdradę - ciąg dalszy oszukańczych praktyk

  • ~derwan

    Mam chyba dla was nowinę w tym temacie. Nie ostygła jeszcze sprawa witryny o której piszecie a już szykuje się następna odsłona tej sprawy. Natknąłem się dziś na wykopie na informacje o jakiejś śmiesznej akcji na http://prawiczek25.pl i od razu mi się to nie spodobało. No i proszę - ten sam adres IP co w zemście:

    zemsta-za-zdrade.pl has address 91.121.167.135
    prawiczek25.pl has address 91.121.167.135

    Ruszył spam na gg, z informacji na stronie ma ona już kilka hitów na sekundę więc niebawem pewnie też pojawi się tam teścik z sms-em.

    Pozdrawiam

    03-10-2008, 18:17

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • Anna
    k
    Redaktor DI  Anna (19)
    [w odpowiedzi dla: ~derwan]

    Dziękuję za informację. Będziemy tę stronę monitorować.

    03-10-2008, 19:00

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~nobody

    strona leży na serwerze wirtualnym lub dedykowanym OVH:ns202934

    03-10-2008, 21:03

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~The Rainmaker

    Dane właściciela domen można by pewnie sprawdzić w uzasadnionych prawnie przypadkach z pomocą np. policji. W jaki sposób ? Obie domeny są zarejestrowane i utrzymywane na serwerach firmy NetArt (można wejść na stronę www.dns.pl i się tego dowiedzieć). Abonent jest osobą fizyczną więc nie ma jego danych ale wiadomo, że id abonenta: nta270407 jest takie samo dla obu domen czyli jest to ta sama osoba. Teraz można by "pukać" do NetArt i poprosić o pomoc w ukróceniu oszukańczych praktyk. Myślę, że zależałoby im na ukróceniu takich praktyk jeżeli miałoby się to wiązać z nagłośnieniem kto de facto utrzymuje takie strony i czy coś z tym "fantem" robi. Myślę, że mają jakąś "politykę etyki". Pozdrawiam :)

    03-10-2008, 21:06

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~deev

    W źródle strony zemsta-za-zdrade.pl było imię i nazwisko dziewczyny ze zdjęć (to jakaś rosyjska gwiazda porno).
    A co do prawiczka to jasne jest ze ostatnią rzeczą jaka zrobiłby 25 letni koleś z us czy uk który jeszcze nie bzykał to tłumaczenie strony internetowej na język polski.
    Reasumując: poziom intelektualny statystycznego polskiego internauty jest tak beznadziejnie niski jak gust człowieka, który wpadł na cały ten pomysł.

    03-10-2008, 22:13

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • Endrju
    m
    Użytkownik DI Endrju (47)

    A juz przez chwilke mu wierzylem, bo nie bylo zadnych reklam i nawet JoeMonster napisal o tej stronie.
    Teraz jest juz jakis banerek pajacyka i oferta dla reklamodawcow.
    Na dodatek ten licznik cos podejrzanie szybko idzie w gore, boty, przypadkowi ludzie, ok. Ale az tyle?
    Tym razem jest to lepiej rozegrane. Najpierw pokazac ze jest sie ok, nie ma reklam. Google-analytics pokazuje ze duzo odwiedzin? Ok, mamy jako takie zaufanie i ktos pewnie bedzie powracal, no to hop z reklamami.

    No, albo zarzucamy jakiemus biedakowi Bog wie jakie oszustwa. ;-)

    03-10-2008, 22:43

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~superlink.pl

    Czasem mam wrażenie, że właśnie takie serwisy jak di.com.pl i dziesiątki innych o podobnej zasadzie stron, podkręcają liczniki odwiedzin tym amatorom.

    To tak jakbym zbudował stronę, napisał ciekawy i kontrowersyjny tekst potem wykupił domenę np: "zgwalce-twoja-sioste.pl". Następnie napisałbym do redakcji di.com.pl i innych dobrze znanych serwisach internetowych opisując jaki to niby jestem zaszokowany ... następnego dnia mam już praktycznie DARMOWĄ REKLAMĘ.

    Co o tym myślicie? To ma sens?

    04-10-2008, 01:02

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~kazi mierz
    [w odpowiedzi dla: ~superlink.pl]

    moderator powinien wywalić twój trollowaty komentarz z linkiem w podpisie (a przynajmniej sam link z podpisu). liczysz na to, że pisząc bzdury i prowokując ludzi oskarżeniami o brak myślenia w trakcie czytania zwrócisz uwagę na swoją stronkę?

    04-10-2008, 08:54

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~wnuk

    www.avirginsplea.com - pierwowzór prawiczka25 z przed dwóch lat (zdjęcia te same, ale linki do nich są dopiero w źródle strony), to samo IP co test-iq-za-30-zeta.pl (czy jakoś tak ;p)
    więc wniosek jest prosty...

    04-10-2008, 09:36

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~superlink.pl
    [w odpowiedzi dla: ~kazi mierz]

    Słuchaj, albo jesteś powalony, albo masz trochę w sobie zazdrości. Znajdź mi choć jeden paragraf mówiący o tym, że nie wolno się podpisywać jako nazwa strony.

    Nic mnie nie obchodzi, że Ty myślisz, że się reklamuje, bo gdyby tak było to bym pisał non stop i cały czas. A jak jeszcze nie zauważyłeś, to piszę komentarze, tylko wtedy jak mam coś do powiedzenia (czyli średnio raz na 2 tygodnie).

    Ale z Ciebie koleś, normalnie nic nie powiem, tylko uczepił się drzewa i będzie protestował, bo autostrady nie chce obok miasta. Lepiej pomyśl o tym co napisałem wcześniej, a nie to jaki podpis mam, bo to już Ciebie nie powinno chyba interesować.

    Jeśli, możesz to komentuj to co napisali redaktorzy, a nie wstawiać jakieś komentarze śmiecie.

    Tak w ogóle, to przepraszam za ten komentarz, ale nie lubię internautów, co piszą o tym co nie ma nic wspólnego z tematyką.

    04-10-2008, 16:20

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • luste
    m
    Użytkownik DI luste (141)

    endrju licznik idzie w górę, bo dzieci z gg chcą pomóc temu facetowi.

    Alexa pokazuje wczorajszy zasięg prawiczka na 0.0319%, co odpowiada kilkaset tysiącom uu.

    05-10-2008, 16:51

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~max

    paulusk = Paweł K.

    05-10-2008, 17:13

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~steele

    Domena gdzie leży na sprzedaż spamujący bot GG należy do Pawła Kińskiego z Lublina - to jest informacja ogólnodostępna. paulusk to może być Paulus K. czyli Paweł K. Podobnie na portalu haker.com.pl użytkownik o nicku "pk!" reklamuje tam swój program spamujący.

    05-10-2008, 17:37

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~steele

    Poprawka. Według moich dochodzeń paulusk to Paweł Janic zamieszkały w Kielcach, rocznik 1986. Występuje czasem pod pseudonimem Paulus Kinski.

    06-10-2008, 01:47

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~KPK

    Prawiczek25 to prawdopodobnie próba stworzenia wydmuszki SEO pod serwis randkowy:

    http://inter(...)iczek25/

    06-10-2008, 14:20

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • 1 2 »
Dodaj nowy

HTML zablokowany

można używać prostych znaczników BBCode

pola oznaczone * są wymagane

Dostępne znaczniki:

[b] pogrubienie [/b]
[i] pochylenie [/i]
[u] podkreślenie [/u]
[url]http://www.di.com.pl[/url]
[url=DI]http://www.di.com.pl[/url]


Powiadom mnie gdy ktoś odpowie  
Aby otrzymać powiadomienie, musisz podać adres email
Odpowiedz na proste pytanie *:
Ile jest 4 dzielone na dwa?

Zarejestruj się! - nie będziesz musiał się podpisywać i wpisywać odpowiedzi!


Copyright © 1998-2008 by Dziennik Internautów Sp. z o.o.  Wszelkie prawa zastrzeżone.  •  Analiza ruchu: stat24.com